26 мільйонів гривень виділено для надання меддопомоги переселенцям

Відповідно, кошти підуть на забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення при наданні медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

На пленарному засіданні ХІХ сесії обласної ради депутати затвердили зміни до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019-2020 роки.

Так, до переліку завдань Програми на 2019 рік включено заходи з забезпечення надання високоспеціалізованої медичної допомоги ІІІ рівня внутрішньо переміщеним з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції особам в умовах закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад області, за рахунок цільових видатків медичної субвенції.

«Головне, що ми втричі збільшуємо фінансування цієї програми. Адже потреба населення в дорогих ліках та кваліфікованих медичних послугах дедалі зростає» – прокоментував Рішення голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Орієнтовні обсяги фінансування на 2019 рік складають 26 млн гривень.

Крім того, згідно із внесеними змінами, у рамках обласної програми  купуватимуться  лікарські засоби та витратні матеріали для жінок із проблемою безпліддя на базі ДЗ «Український медичний центр акушерства, гінекології та репродуктології Міністерства охорони здоров’я України». Планові видатки на 2019-2020 роки – 10 млн гривень.

Загалом, для реалізації комплексу заходів Програми охорони здоров’я на Харківщині у 2019 році направлять 2 млрд 989 млн 193 тис грн.

Зокрема:

– на придбання автомобілів для служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф направлять 60 млн грн;

– на забезпечення медичним обладнанням комунальних закладів охорони здоров’я області – 180 млн грн;

– на забезпечення лікарськими засобами хворих, які страждають на онкологічну патологію, для проведення хіміотерапії – 260 млн грн;

– на надання медичної допомоги хворим – мешканцям Харківської області в комунальних некомерційних підприємствах – 1,6 млрд грн, тощо.

Нагадаємо.