Сахновщина реалізувала усі проєкти-переможці обласного конкурсу «Разом в майбутнє»

Соціально важливі інфраструктурні мініпроєкти представили ініціативні групи сіл Багата Чернещина, Катеринівське, Лигівське та Новоолександрівське.

Щороку Сахновщина бере участь в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», що був запроваджений у 2009 році за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

Цьогоріч чотири мініпроєкти громади отримали перемогу на загальну суму понад 1 млн грн.

Зокрема, соціально важливі інфраструктурні проєкти для громади було реалізовано у селі Багата Чернещина, а саме встановлено дві водонапірні вежі. Також в рамках конкурсу «Разом в майбутнє» виконано ремонт спортивної зали Катеринівського ліцею, проведено утеплення фасаду Лигівського ліцею, встановлено сучасні тренажери на подвір’ї Новоолександрівської школи.

Бюджет реалізації кожного мініпроєкту – майже 300 тис грн, з них обов’язкове співфінансування коштом обласного бюджету складає 50% від загальної вартості проєкту.

«За дев’ять років існування обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», на території області вдалося реалізувати 2021 мініпроєкт на загальну суму більше 300 млн грн. У 2013 році конкурс було визначено кращою практикою місцевого самоврядування та запропоновано до розповсюдження в Україні», – прокоментував ініціатор конкурсу, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Довідково. За час існування конкурсу громадами Сахновщини було подано до участі 126 мініпроєктів, із яких перемогу отримали 55 на загальну суму 7,4 млн грн, у тому числі співфінансування з обласного бюджету склало 3,2 млн грн.

Нагадаємо.