На Харківщині привітали представників медичної сфери з професійним святом

Урочисті заходи до Дня медичного працівника відбулися у харківському Палаці спорту.

У великому залі зібралися представники медичних установ міста і області, сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів, керівники районних та міських лікарень – всі причетні до цієї благородної професії.

Медичну спільноту регіону з професійним святом привітав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і  вручив відзнаки Харківської обласної ради кращим представникам професії.

«У Харківській області зараз функціонує 1180 закладів охорони здоров’я, в них працює 10 тисяч лікарів та 18 тисяч середнього медичного персоналу, пацієнтів у великій області 3,5 млн. Роботи у вас багато, ми розуміємо всі ваші труднощі і тому завжди відстоюватимемо те, що необхідно вам і громаді і завжди будемо принциповими там, де потрібно сказати своє слово».

Зокрема, зазначив Сергій Чернов, що в області  реалізується реформа сільської медицини – у населених пунктах швидкими темпами будуються сільські амбулаторії, реконструюються медичні заклади та профільні відділення у районах, впроваджуються нові методи лікування та діагностики. Але життя людей рятує самовіддана праця лікарів.

Борис Менгус, головний лікар міської лікарні № 18: «Для мене професія лікаря – це служіння людям, професія, яка дає можливість допомогти хворим людям і дає можливість піклуватись за всю нашу націю. В професії лікаря важлива людяність, і вона має пройти через усе життя».

Катерина Лапшина, кандидат медичних наук: «Ми радіємо, коли бачимо, що люди одужують, що їм стає краще».

Усіх медиків Харківщини сольним концертом привітав український співак Олег Винник, виконавши свої популярні хіти під бурхливий емоційний супровід гостей свята.

Також, з професійним святом голова Харківської обласної ради привітав медиків Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – на їхньому робочому місці.

«Дуже приємно сьоодні зустрітись з вами – тими, хто можна сказати, в медицині на передовій. Кожен день ви віддаєтесь своїй справі  на повну, розуміючи, що вам не можна помитлятись. Напередодні професійного свята хочу від депутатів облради передати авм най тепліші побажання добра, затишку, родинного благополуччя, хай та відповідальність за життя і здоров’я пацієнтів з вами невідступно щодня, зрештою винагороджується людською вдячністю та достойною зарплатою», – сказав  Сергій Чернов, голова Харківської обласної ради

Сергій Чернов вручив медичним працівникам Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відзнаки Харківської обласної ради.

Цьогоріч Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласним коштом придбано 5 нових спеціалізованих автівок, наразі придбання ще п’ятьох.

Нагадаємо.