У Харкові почалась підготовка до осінньо-зимового періоду

Опалювальний сезон в місті завершився 10 квітня. В період запуску тепла в 2018 році було зафіксовано понад 1,5 тис. дефектів на мережах, які комунальники усували до грудня включно.

За словами директора Департаменту комунального господарства міської ради – «Радикальним заходом щодо підвищення надійності мереж є збільшення обсягів перекладки мереж, що ми і будемо робити в цьому році. ХТС і КП «Жилкомсервіс» спільно визначили перелік житлових будинків для проведення ремонту внутрішньобудинкових систем. Особлива увага буде приділена житлових будинків, в яких була велике кількість повторних відключень тепла». Таких будинків у місті 85.

Також, директор департаменту повідомив, що на сьогодні приладами обліку тепла в Харкові укомплектовані 7 тис. житлових будинків, що становить 94% загальної їх кількості.

Всього на підготовку комунальних підприємств до осінньо-зимового періоду з міського бюджету виділено понад 800 млн грн.

Як повідомив генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, на даний момент за кошти Світового банку ведуться роботи по заміні трубопроводів на 18 об’єктах ХТС. Всього на перекладку мереж інвестор виділив місту 14 млн дол.

Після закінчення опалювального сезону комунальники приступили до гідравлічних випробувань на мережах, а в районах міста ведуться ремонті роботи на об’єктах теплопостачання за кошти, передбачені в тарифах підприємства.

Крім магістральних трубопроводів при підготовці до нового опалювального сезону особливу увагу буде приділено перекладанню внутрішньоквартальних мереж.

Крім цього, спільно зі Світовим банком в Харкові реалізується ряд проектів в сфері енергоефективності, в т.ч. установка в будинках індивідуальних теплових пунктів з системою погодного регулювання, будівництво когенераційної установки на Салтівській котельні, модернізація чотирьох великих насосних станцій і чотирьох котелень та інші. На ці цілі, за словами Андрєєва, інвестор передбачив 35 млн дол.

Нагадаємо.