Харківському «ХАІ» – 90 років

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов взяв участь в урочистостях з нагоди 90 річниці з моменту відкриття Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

Очільник обласної ради привітав професорсько-викладацький склад та студентство з визначною річницею в житті університету, який є гордістю не лише Слобожанщини та України, а й всього світу.

«За роки існування ХАІ по праву став візитною карткою Харківщини. Тому, переконаний, що це свято для усіх, хто так чи інше пов’язав з аерокосмічною галуззю».

Харківський авіаційний інститут є унікальною освітньою установою, створеною для вирішення питань кадрового забезпечення аерокосмічної галузі, освітній процес якої орієнтований на підготовку фахівців для потреб всього комплексу аерокосмічних підприємств України та спеціалізованих підприємств за її межами.

Університет також став єдиним закладом вищої освіти в державі, що здійснює комплексну підготовку фахівців для авіаційно-космічної галузі за більш ніж 87 спеціальностями.

Гордість університету, наголосив Сергій Чернов, це кваліфікований науково-педагогічний склад, який передає свої унікальні знання нинішнім студентам.

«За роки діяльності ХАІ зміг стати об’єднуючою ланкою між Україною та багатьма країнами світу, які виховують тут висококваліфікованих спеціалістів. Саме тому на глибоку повагу заслуговують усі покоління керівників та педагогів, які, без перебільшення, причетні до становлення та розвитку вишу. Недаремно кажуть, що ХАІ – стартовий майданчик, з якого будь-який політ буде вдалим», – зазначив голова Харківської обласної ради.

З нагоди ювілею університету та за значний особистий внесок науковців авіаційного університету Сергій Чернов вручив високі відзнаки представникам вишу.

Довідково. Сьогодні ХАІ – це 8 факультетів, 41 кафедра, 33 спеціальності, майже 7 тисяч студентів і понад 100 тисяч випускників. Це потужний науковий та освітній центр, який поєднує кращі традиції вітчизняної науки й інноваційні розробки сучасності.

Нагадаємо.