Харківська державна академія культури відзначила ювілей

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав колектив з 90-річчям із дати заснування Харківської державної академії культури.

У 1929 році в Харкові було відкрито перший в Україні вищий заклад освіти культурологічно-мистецького та бібліотечно-інформаційного профілю – Харківську державну академію культури.

«Сьогодні 90-річчя відзначає один із провідних Українських вишів галузі естетичного виховання і художньої освіти, який за роки свого існування підготував майже 50 тисяч висококваліфікованих, конкурентоспроможних на вітчизняному і світовому ринку праці фахівців, з них 450 іноземних громадян – для 24 країн Європи, Азії, Африки та Америки, які успішно працюють на терені культури і мистецтва», – зазначив Сергій Чернов.

Сьогодні Харківська державна академія культури – провідний, сучасний, потужний, авторитетний, інноваційний, елітний, унікальний заклад вищої освіти найвищого рівня акредитації. Понад 70% викладачів мають наукові ступені, вчені звання, почесні звання в галузі культури і мистецтва.

 

Як зазначив Сергій Чернов, багаторічна громадська діяльність колективу ХДАК, турбота про збереження, освоєння і просування неоціненної вітчизняної та світової культурної спадщини, реалізація різноманітних творчих проектів та креативних ініціатив у цій царині здобули широке суспільне визнання.

«Вітаю студентів, викладачів, співробітників, випускників Харківської державної академії культури та її партнерів з 90-річним ювілеєм академії, бажаю подальшого інноваційного розвитку, творчого натхнення, наукових злетів, освітянських досягнень на користь освіти, науки, культури і мистецтва Харкова, Слобожанщини і всієї України!», – сказав голова обласної ради.

Під час урочистостей Сергій Чернов вручив кращим працівникам закладу відзнаки Харківської обласної ради.

Довідково. У ХДАК діють 7 факультетів, 25 кафедр, Центр міжнародної освіти і співробітництва, Центр безперервної освіти, підготовчі курси, бібліотека, комп’ютерні класи. До управління академією активно залучаються викладачі, співробітники, аспіранти і студенти.  Підготовка фахівців для сфери культури і мистецтва здійснюється з 8 галузей знань, 13 спеціальностей, за 25 освітньо-професійними та 4 освітньо-науковими спеціальностями.

Нагадаємо.