Дитячий балетний театр відкрив 40-й театральний сезон

Вистава «Білосніжка та сім гномів» Дитячого балетного театру відбулася 20 листопада на сцені Харківської обласної філармонії у рамках реалізації проєкту Харківської хореографічної школи «Театр – дітям».

Захід знаменує початок 40-го театрального сезону Дитячого балетного театру Харківської хореографічної школи та присвячений Всесвітньому дню дитини.

Проєкт «Театр – дітям» покликаний познайомити дитячу та юнацьку аудиторію з мистецтвом балету. Його головна мета – зробити балетне мистецтво, яке поєднує в собі музику, хореографію, пантоміму, літературу, образотворче мистецтво, драматургію, доступним для розуміння і популярним серед дітей різного віку.
Балет «Білосніжка та сім гномів» на музику Бориса Павловського входить до репертуару Дитячого балетного театру. Прем’єра вистави відбулася 28 грудня 1996 року.

У спектаклі на сцені філармонії усі ролі виконали учні Хореографічної школи віком від 7 до 14 років, а також її випускники.

В межах проєкту «Театр – дітям» на сцені Харківської філармонії будуть показані ще три вистави Дитячого балетного театру:

  • 27 листопада – «Чіполліно» (у постановці балетмейстера Генріха Майорова);
  • 28 листопада – «Пітер Пен» (у сценографії вистави використано сучасні сценічні рішення);
  • 12 грудня «Дюймовочка» (вистава для найменших глядачів).

Нагадаємо.