Сьогодні відзначають Всесвітній день балету

Щорічно у Всесвітній день балету, який в 2020 припадає на 29 жовтня, найвідоміші світові театри показують своє життя за лаштунками онлайн.

В рамках свята по всьому світу проходить челлендж в соціальних мережах.

У цьому році фестиваль з хештегом # ВсемірнийДеньБалета2020 проходить в умовах пандемії. Як завжди, він дасть можливість аудиторії з різних країн потрапити за лаштунки творчого життя театрів, а також в такий важкий період символічно об’єднає в спільному проекті різні танцювальні компанії світу.

29 жовтня у Всесвітній день балету глядачі з будь-якої точки планети можуть дивитися кращі спектаклі, ранкові класи, спостерігати закулісне життя компаній, почути ексклюзивні інтерв’ю.

ХНАТОБ

Довідково. Перший в історії Всесвітній день балету LIVE відбувся в 2014 році з ініціативи лондонського Королівського балету. Його підтримали Австралійський балет, Великий театр, Національний балет Канади і балет Сан-Франциско. Протягом цілого дня можна було спостерігати онлайн за репетиційними майданчиками цих знаменитих труп. У наступні роки склад театрів — учасників Всесвітнього дня балету, який щорічно припадає на один з жовтневих днів, розширювався і змінювався.

Нагадаємо.