Аероклуб імені Гризодубової відзначив 95 річницю заснування

З нагоди свята відбулися урочистості, учасником яких став очільник обласної ради Сергій Чернов.

Харківський аероклуб імені Валентини Гризодубової був утворений у 1925 році. Протягом 95-річної історії він не припиняв своєї діяльності. Під час війни був реорганізований в 10-ту військову школу льотчиків. А вже у 1947 році відновив свою роботу як аероклуб. З 1951 року льотне поле аероклубу розташовується на аеродромі «Коротич».

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, вітаючи усіх присутніх на аеродромі «Коротич», наголосив, що розвитку широкого авіаційного руху в Україні ще з початку минулого століття ми зобов’язані в тому числі і Харківському аероклубу Валентини Гризодубової – найстарішій авіаційній організація країни, яка цьогоріч входить в 95-й сезон безперервної роботи.

«У Харківського аероклубу славна історія, 3 червня 1941 року випускники 10-ї військової школи льотчиків, в яку клуб був реорганізований під час Другої світової війни, достойно захищали нашу землю від німецько-фашистських загарбників. На базі аеродрому і зараз щороку опановуються тисячі пілотів, парашутистів, вертолітників, планеристів, авіамоделістів – майстри спорту, чемпіони і рекордсмени України, Європи та світу. В цей день я хочу привітати всіх захисників України, всіх борців за незалежність нашої країни і побажати Харківському аероклубу довгих років славної історії та успіхів у всіх починаннях», – сказав Сергій Чернов.

З нагоди ювілею та з нагоди Дня авіації Сергій Чернов вручив грамоти та подяки кращим інженерам, інструкторам, льотчикам та тренерам аєроклубу. А також нагородив заохочувальною відзнакою голови обласної ради – «Цінний подарунок – годинник з логотипом «Голова Харківської обласної ради» головного інженера, начальника інженерно-авіаційної служби Харківського аероклубу ім. В. С. Гризодубової – Віктора Кулаченка.

Серед статутних завдань аероклубу імені Валентини Гризодубової – робота в інтересах національної безпеки та оборони України. Ключові заходи спрямовані на патріотичне виховання молоді та прищеплення любові до авіаційно-спортивних видів підготовки.

Довідково. На сьогодні в Харківському аероклубі діють літакова, вертолітна, парашутна, авіамодельна ланки. Харківський аероклуб є організатором наймасштабнішого в Україні щорічного авіаційного фестивалю KharkivAviaFest з 6-годинним авіашоу і демонстраційним майданчиком досягнень науки і техніки.

На аеродромі «Коротич» Харківського аероклубу базуються і використовуються для різних польотів більше 30 легких літальних апаратів.

Нагадаємо.