KharkivAviaFest-2019 відбувся на аеродромі «Коротич»

Програма фестивалю передбачала видовищні заходи, як у небі, так і на землі.

У відкритті щорічного фестивалю авіації взяв участь і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Кілька років поспіль фестиваль проводиться в Коротичі, і я вважаю, що робиться це на одному з найвищих рівнів в Україні. Фестиваль тепер вже й міжнародний, бо сьогодні зібрав представників п’яти країн, 60 одиниць авіатехніки. Прямо зараз у повітрі працює близько тридцяти одиниць».

Всі бажаючі змогли здійснити свої мрії про політ і піднятися в небо з інструкторами. У кожен фестивальний день організатори розіграли по три польоти – на літаках Ан-2, ХАЗ-30 і реактивному Л-29.

Оригінальні авіаційні номера, парад авіатехніки, показові виступи парашутистів, ознайомчі польоти і стрибки в тандемі з інструктором, живий виступ оркестру під відкритим небом – класична музика й улюблені авіаційні композиції, шоу божевільних учених, розіграш міжнародних авіаквитків, презентація автоновацій, майстер-класи «Місто майстрів» – народні ремесла, рукоділля і творчі заняття, «Дитяче містечко» – далеко неповний перелік заходів, що організували для всіх, хто відвідав фестиваль.

Працювала також ретро-зона зі старовинною авто- і мототехнікою, артмайданчики з виставками фотографій, оригінальних скульптур, досягнень науки і техніки від профільних вузів і установ Харкова, шкільний ярмарок.

«Будь-який фестиваль – мистецький, авіаційний чи спортивний – завжди збагачує Харківщину. Подіями, емоціями, враженнями. Люди, які прагнуть побачити й дізнатися більше, із задоволенням відвідують такі заходи. Я безмежно радий, що з року в рік їх більшає на Слобожанщині. Дякую організаторам авіфафесту, які, здається, знають не на словах як підкорювати небо», сказав голова облради Сергій Чернов.

За матеріалами: http://oblrada.kharkov.ua

Нагадаємо.