80 ювілей легендарного актора України Богдана Ступки

Цього дня, 80 років тому, народився український актор номер один – Богдан Сильвестрович Ступка.

Він пішов з життя за нинішніми мірками рано, не доживши до 72 років. Але магію його людської, творчої натури досі відчувають всі, хто бачив його хоч раз – в житті, на сцені або на екрані.

Сьогодні в різних країнах світу згадують великого артиста Богдана Ступку.

В пам’ять про видатного українського актора зробив зворушливий пост на своїй сторінці в Фейсбук депутат Харківської обласної ради Сергій Чернов.

««Роби справу чесно, з душею — і твоє до тебе прийде… Але це не означає, що вже завтра з’являться золоті гори».

Це один з найвідоміших висловів легендарного Богдана Ступки, актора, режисера, метра українського кіно, який підкорив серця мільйонів теле- та театральних глядачів.

Вислів, живий своєю філософією завжди, в будь-які часи і у відношенні до кожного, не залежно від статусу, професії чи можливостей.

Видатному Богдану Ступці, який народився відразу після початку Другої світової війни, 27 серпня мало б виповнитися 80 років…

Саме Богдан Ступка заявив світу про український кінематограф та отримав чимало міжнародних нагород.

Богдан Ступка знявся у багатьох фільмах різних режисерів. Чимало ролей зіграно і в російських стрічках. Але він по-справжньому любив Україну. Навіть отримуючи міжнародні нагороди, Ступка наголошував, що радий сприяти тому, щоб прославляти свою країну.

«Український глядач – найкращий глядач у світі, і його вдячність і оплески є кращою нагородою для акторів і меценатів. Ми – громадяни однієї країни, і обов’язок кожного – зберегти її культурне багатство», – теж вислів, який залишиться поза часом, геніального Богдана Ступки». – написав Сергій Чернов.

Нагадаємо.