В Україні відзначають День авіації

Щорічно в Україні в останню суботу серпня відзначається професійне свято – День авіації. У цьому році свято припадає на 28 серпня.

Міжнародний аеропорт «Харків», з яким нерозривно пов’язана історія української цивільної авіації, є одним із ключових об’єктів нашого міста.

У січні–червні 2021 року з міжнародного аеропорту «Харків»:

  • транспортною авіацією відправлено 208,7 тис. пасажирів, у т.ч. у міжнародному сполученні – 189,9 тис.;
  • прибуло 196,7 тис. пасажирів, у т.ч. у міжнародному сполученні – 177,5 тис.

Як повідомляє ГУ статистики, за даними офіційного вебсайту аеропорту «Харків» за січень–липень 2021 року було виконано майже 2,7 тис. вильотів.

В останній вікенд літа на аеродромі Коротич пройде традиційний щорічний KharkivAviaFest – наймасштабніша в Україні авіаційна подія.

Цьогорічний AviaFest – вже VIII фестиваль, який за ці роки встиг стати наймасштабнішою open-air подією сезону.

«Особливість KharkivAviaFest – це безперервне видовищне шестигодинне авіашоу, коли небо не пустує ані секунди, – кажуть організатори. – Це демонстрація різноманітності авіаційних напрямків і виступи кращих авіаторів, великий авіазліт, повітряні перформанси, пізнавальні виставки досягнень науки і техніки, музичний концерт з живою музикою, великий парк розваг та активностей, а головне – ознайомлювальні польоти, повітряні прогулянки і стрибки з парашутом для всіх бажаючих в окриляючій атмосфері свята для всієї родини».

Довідково. 2020 року Харківський аероклуб імені Гризодубової відсвяткував 95-ти річчя.

Нагадаємо.