У Харківській області готується скорочення чисельності чиновників

Станом на 13 грудня районними державними адміністраціями Харківської області та їх структурними підрозділами надано звіт про вивільнення 917 осіб.

Як розповіли в Харківській обласній службі зайнятості, інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці подається підприємствами не пізніше ніж за два місяці до вивільнення працівників.

У службі зайнятості повідомили, що гранична чисельність працівників місцевих держадміністрацій Харківської області, згідно з постановою № 926 від 3 листопада 2019 р становить 2 тис. 63 людини.

У Кабміні таким чином сподіваються підвищити ефективність роботи держорганів.

Також додають, що спільно зі Службою зайнятості та профспілками триватиме робота з пошуку для кожного держслужбовця нової роботи.

«Кожного буде супроводжувати кар’єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування”, – зазначив чиновник. Він додав, що це “болюче, але необхідне рішення».

Довідково. Нагадаємо, що в райдержадміністраціях в Україні планується скоротити 18 тис. 449 співробітників. Причина звільнень – дублювання частини функцій РДА з об’єднаними територіальними громадами. У Харківській області скоротять близько 30% чиновників.

Нагадаємо.