На Харківщині заробляють на смітті

У Вовчанську тренер з брейкдансу з учнями збирає та продає сміття на аукціоні, щоб зробити майданчик для воркауту, а харківський майстер створює горщики для квітів з переробленого пластику.

Чоловік створює кашпо-панелі для квітів з переробленого пластику. Його надихнули роботи корейських та німецьких озеленювачів міст.

Свої відходи виробникам кашпо віддають з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Рубіжного, Харкова, Кременчука та Черкаської області. Це волокно, плівка, неткані матеріали, пише agronews.ua

Георгій Стаханов, ініціатор екологічного проєкту, все життя працював на виробництві полімерів. Робити квітники з переробленого пластику почав у 2017 році.

«Минулого року зробили благодійний проєкт для храму в Пісочині. Зараз клієнтів бракує: Вертикальне озеленення нікому не цікаве. Може задорого, горщики обладнані системами автоматичного поливу», – говорить Георгій. Збирають і продають сміття заради благодійності.

На майданчик для воркауту за півтора місяці і шість прибирань назбирали вже близько 13 тисяч. Житель Вовчанської громади збирає сміття та продає його через інтернет-аукціони. Перші виручені гроші рік тому передав Вовчанський лікарні. Зараз збирають гроші на майданчик для воркауту.

Найдорожчий мішок зі сміттям продали за 1700 гривень. Сміття завжди вдається розпродати: «За два роки двічі було таке, що ми виручили 700 і 900 гривень. Зазвичай, це більше тисячі».

Нагадаємо.