30 мільйонів гривень матеріальної допомоги отримали харків’яни у першому півріччі 2020 року

Кількість мешканців регіону, які звертаються за матеріальною допомогою у зв’язку зі скрутою, щороку збільшується.

Про це повідомив очільник Харківської обласної ради Сергій Чернов, аналізуючи характер звернень громадян до облради.

«На жаль, обсяг звернень від жителів області, які потребують надання грошової допомоги на вартісні операції, довготривале лікування, у тому числі на лікування учасників антитерористичної операції, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з кожним роком зростає. Відповідно, ми збільшуємо з обласного бюджету фінансування на ці потреби, аби пом’якшити тягар людям, особливо вразливим у недузі й умовах соціальної незахищеності».

За словами Сергія Чернова, у І півріччі 2020 року відбулося шість засідань комісій з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, та виділено одноразову допомогу 3 454 мешканцям регіону на загальну суму 30 млн 026 тис грн.

Загалом у першому півріччі цього року до Харківської обласної ради надійшло 789 письмових звернень громадян.

Для надання кваліфікованої допомоги громадянам із правових питань в обласній раді організовано особисті прийоми працівниками юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради осіб, які потребують безоплатної первинної правової допомоги.

Нагадаємо.