Харківське художнє училище продемонструє свої надбання

В Харкові пройде традиційна виставка студентів і викладачів Художнього училища «Дарую майстерність».

Урочисте відкриття виставки – 14 травня. З 11 по 25 травня  у галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде експонуватися IХ звітна виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

На виставці будуть представлені живописні та графічні роботи, а також роботи студентів за спеціальністю «Театрально-декораційне мистецтво».

Мистецтво викладачів, студентів і випускників Харківського художнього училища відомо не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Виставка демонструє кращі напрацювання класичного мистецтва, хорошу академічну школу, а в живопису особливо помітний вплив імпресіонізму. Яскраві насичені кольори, цікаві сюжети спрямовані на те, щоб найбільш достовірно передати враження від побаченої краси, і викликати велике розмаїття емоцій у глядачів. Деякі автори працюють в реалістичній і декоративній манері. Присутні й абстракції, виконані під впливом авангардизму.

Виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність» є своєрідним підсумком навчального року училища.

 Довідково. Харківське художнє училище – є одним з найстаріших професійних мистецьких закладів України. Навчальний заклад заснований у 1896 році рішенням Харківської міської думи на базі приватної художньої школи М.Іванової – Раєвської. 

Сьогодні училище позиціонує традиції класичної харківської школи живопису, малюнка і скульптури, але разом з цим, відкрите і для нових тенденцій в сучасному образотворчому мистецтві.

Нагадаємо.