Завершив свою роботу Міжнародний рєпінський пленер

Церемонія закриття ХХІ Міжнародного рєпінського пленеру і нагородження його учасників, а також учасників міського пленеру імені Петра Мальцева відбулася на меморіальній садибі.

Ця добра традиція зберігається у Чугуєві вже протягом двадцяти років.

За час перебування на чугуївській землі художники з різних куточків України створили безліч чудових робіт. Кульмінацією свята живопису і творчого спілкування стали підсумкова виставка учасників пленеру та церемонія закриття пленеру присвячена відзначенню 176-річниці з Дня народження І.Ю.Рєпіна.

«В мене виникла ностальгія по проведенню традиційних урочистостей на Чугуївщині в минулі роки. Завжди на високому рівні, доброзичливо! За особливу атмосферу дякую Галині Мінаєвій (ред.- Чугуївський міський голова), мешканцям міста Чугуїв та району! Шановні митці! Щиро дякую вам за цікаві, самобутні та натхненні роботи, з якими ви взяли участь в конкурсі. В кожній з них ми бачимо майстерність, талант, непересічне вміння побачити і відтворити прекрасне.

Бажаю вам творчого натхнення, завжди сміливо йти уперед, примножуючи своїми роботами культурну і мистецьку скарбницю України!» – написав на своїй сторінці в Фейсбук голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

У цьому році лауреатами премії імені ім.І. Ю. Рєпіна стали:

  • Михайло Гуйда – у номінації «Живопис» – за серію робіт «У єдиному просторі»;
  • Владислав Христенко – у номінації «Графіка» – за серію офортів «Козацькі хрести»;
  • Олег Коваль – у номінації «Мистецтвознавство» – за цикл статей, присвячених Іллі Рєпіну, та монографічне дослідження.

Один з переможців конкурсу Михайло Гуйда відзначив, що творчість та ім’я видатного земляка завжди мали велике значення в його житті.

Довідково. Минулого року вперше святкували День народження легендарного художника Іллі Рєпіна на державному рівні. Це стало можливим завдяки ініціативі голови Харківської обласної ради, президента УАРОР Сергія Чернова. Верховна Рада України ухвалила відповідний проєкт постанови після звернення Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Нагадаємо.