Сьогодні відзначається 176-та річниця з Дня народження Іллі Рєпіна

5 серпня Художньо-меморіальний музей І.Ю.Рєпіна став центром святкових подій з нагоди 176-річниці з Дня народження Іллі Юхимовича Рєпіна.

Ця подія давно стала традицією музею Рєпіна в Чугуєві.

В цей день відвідувачі матимуть змогу потрапити до приміщень Штабів військових поселень, які не є частиною експозиційних площ Художньої галереї. Наразі вони потребують ремонту та технічного оснащення, але є масштабними і мають великий потенціал для розвитку музейно-туристичного центру.

Три великі зали будуть доступні для відвідування на другому поверсі будівлі.

Виставка історичних фото ознайомить гостей з майже 200-річною історією будівлі Штабів військових поселень.

Архітектурна графіка та карти міста першої половини XIX сторіччя дозволять «побачити» місто часів дитинства та юності І.Ю. Рєпіна. Копії архівних документів виконані у тих же розмірах, що й оригінали.

Результати Рєпінських пленерів занурять відвідувачів у таємний та мінливий світ художнього бачення реальності.

Крім того, буде можливість спуститися до приміщень цокольного поверху, які найбільше приваблюють відвідувачів, і також цього дня стануть притулком для предметів мистецтва. Тут експонуватиметься виставка-інсталяція харківських художників Михайла Попова та світло живопис Михайла Кашкарова.

На першому поверсі, у виставковій залі, увазі відвідувачів будуть представлені роботи учасників конкурсу на здобуття премії імені Іллі Юхимовича Рєпіна.

Також для тих, хто ніколи не був у чугуївському музеї, 5 серпня, як і кожного дня, художня галерея представляє мистецтво лауреатів премії 20 століття та номінантів і лауреатів оновленої премії з 2011 року.

Цьогоріч масові заходи в зв’язку з карантином носять дещо інший формат, – з обов’язковим урахуванням кількості відвідувачів.

«Слобожанщину століттями прославляли яскраві таланти митців, роботи яких прикрасили собою експозиції музеїв в усьому світі. Перше місце в цій плеяді видатних діячів образотворчого мистецтва нашої землі, безумовно, належить Іллі Рєпіну», – переконаний голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Нагадаємо.