Визначено переможців проєкту «Азимут культурного розвитку»

Інноваційні проєкти із переформатування своїх закладів презентували керівники 13 культурних установ Харківщини.

Кращими комісія визнала проекти:

  • Первомайського краєзнавчого музею,
  • Сахновщинського районного історико-краєзнавчого музею,
  • Люботинського краєзнавчого музею,
  • Ізюмського краєзнавчого музею ім. М.В. Сібільова,
  • Валківського краєзнавчого музею.

Всі учасники отримали сертифікати про участь у воркшопі.

У своїх презентаціях музейники представили історію та місію своїх культурних установ, SWOT-аналіз, актуальність, ідею, мету та завдання проєкту, опис заходів з його реалізації, контент-план для PR-менеджера, потенційних партнерів, приблизний бюджет та очікуваний результат.

За думкою учасників, втілення проєктів у життя призведе до розвінчання стереотипів навколо культурних інституцій Харківщини, популяризації музеїв, посилення їх брендів та залучення нових відвідувачів.

25 вересня відбудеться презентації ілюстрованого друкованого видання

«Азимут культурного розвитку». У книгу ввійдуть матеріали від експертів, а також опис найбільш успішних пілотних проєктів від учасників програми.

Ініціативу музейників Харківщини підтримує голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Ми звикли до того, що наші музеї – це колиска історії. Саме там зберігаються наші традиції і надбання. Але інколи не вистачає нових знань і сучасних підходів, аби музейна справа розвивалася. Сьогодні треба докласти зусиль, щоб в музеях Харкова і області знову з’явилось багато відвідувачів».

 Довідково. Проєкт «Азимут культурного розвитку – переможець Грантового конкурсу Українського культурного фонду в номінації «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти». Проєкт реалізується Харківським історичним музеєм ім. М.Ф. Сумцова за підтримки Українського культурного фонду та Харківської обласної ради.

Нагадаємо.