На вулицях міста встановили піаніно, на яких можуть грати всі охочі

У Харкові в рамках фестивалю KharkivMusicFest на різних локаціях встановили розписані художниками піаніно, на яких можуть грати всі охочі.

Про це розповіла кореспонденту Укрінформу виконавчий директор фестивалю KharkivMusicFest Марія Горбонос.

На вулицях міста організатори розмістили 10 інструментів. При виборі локації враховувалася його туристична привабливість, щоденний трафік і віддаленість від житлових будинків.

Зокрема, піаніно розмістили біля Палацу одруження на вул. Сумській, у ТРЦ «Французький бульвар» на вул. Академіка Павлова, у Саду ім. Шевченка, біля станцій метро «Історичний музей», «Університет», «Архітектора Бекетова, у сквері біля Держпрому, у Сквері стрілка на Лопанській набережній, у Саржиному яру, біля Харківського театру юного глядача.

Всі інструменти розписані за спеціально розробленими ескізами учнів харківських художніх шкіл і художніх об’єднань. Піаніно налаштовані і зберегли свою музичну функцію, до них навідується майстер.

Організатори нагадали, що зробити з піаніно унікальний арт-об’єкт і розмістити його в людному місці свого часу вирішив британський художник Люк Джеррам. У рамках його проєкту «Play me, I’m yours» («Грай, я – твій») майже 2 тисячі піаніно були встановлені в 60 містах по всьому світу.

Довідково. Харківський проєкт Art Piano існує з 2018 року, як і фестиваль KharkivMusicFest. Інструменти знаходитимуться на вуличних локаціях до липня. Після цього їх оглянуть, налаштують і передадуть культурно-освітнім і соціальним установам.

Нагадаємо.