В області буде створена Кінокомісія

Проєкт рішення щодо перейменування обласного комунального підприємства «Харківкіно» розглянули на засіданні постійної комісії Харківської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму.

«Харківкіно» було утворено у 1994 році з метою кінообслуговування населення шляхом платного прокату та показу кінофільмів, сприяння підвищенню якості конкурентоспроможності українського кіно.

На сьогодні підприємство є таким, що призупинено та не веде фінансово-господарської діяльності з 2015 року. Відсутні керівник та співробітники.

Фактично перейменування підприємства обумовлює його подальшу реорганізацію, обрання нового керівника шляхом конкурсу та ухвалення нового уставу. Метою діяльності Харківської кінокомсії буде будь-яка, не заборонена чинним законодавством України господарська діяльність в інтересах громади, спрямована для досягнення економічних і соціальних результатів з метою одержання прибутку, участь у реалізації соціально-економічної політики міста, популяризація Харківського регіону як привабливих локацій для кінозйомок, а також ефективне використання потенціалу місцевої сервісної індустрії в галузі кінематографії.

Також підприємство займатиметься організацією змістовного дозвілля й відпочинку для дітей та дорослих, поширенням кінотрадицій та здобутків кіноіндустрії й сприятиме міжнародному маркетингу українського кіно та кіноіндустрії.

Взагалі обласні кінокомісії вже працюють у 9 регіонах країни. Харківська область може бути цікавою для кінематографістів.

Довідково. У світі налічується понад 1000 активних кінокомісій, зосереджених у більш ніж 100 країнах. Міжнародна асоціація кінокомісій базується в Лос-Анджелесі. Активно діє також Європейська мережа кінокомісій EUFCN, членом якої торік стала Львівська кінокомісія.

В Україні діє 9 кінокомісій: Буковинська, Волинська, Генічеська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Маріупольська, Тернопільська та Трускавецька.

Нагадаємо.