У листопаді митники перерахували до Державного бюджету України 1,5 млрд гривень

У листопаді 2021 року суб’єкти ЗЕД, які працюють в зоні діяльності Харківської митниці, перерахували до Держбюджету 1514,3 млн грн, що на 1 млн грн перевищило надходження минулого місяця.

В Харківській митниці відзначили, що план надходження митних платежів у листопаді ц. р. виконано на 106 відсотків, а середньоденні надходження становили 68,8 млн гривень.

Відбулось збільшення вагового товарообігу у порівнянні з попереднім місяцем. Так якщо у жовтні ваговий товарообіг становив 295,6 тис. тонн, то у листопаді він склав 344,8 тис. тонн.

Така ж позитивна динаміка і з вартісним товарообігом, який у порівнянні з попереднім місяцем збільшився на 700 млн грн та склав 6,4 млрд гривень.

Серед факторів, які вплинули на надходження до Державного бюджету України у листопаді 2021 року – збільшення митних платежів по традиційних бюджетоформуючих товарах:

  • тютюн і промислові замінники — 205,5 млн грн.,
  • палива мінеральні — 170,8 млн грн.,
  • обладнання та механічні пристрої — 148,8 млн грн.,
  • пластмаси і вироби з неї — 145,7 млн гривень.

В митниці повідомили, що за результатами організації роботи із забезпечення справляння митних платежів, у листопаді ц.р. додатково спрямовано 79,6 млн грн, які вдалося отримати за рахунок контролю митної вартості товарів, класифікаційної роботи та контролю за визначенням країни походження.

Нагадаємо.