У Харкові з’явиться свій IT-парк

Ідея створити IT-парк з’явилася і в Харкові. На перетині вулиць Чигирина і Фейєрбаха – на місці колишнього млина, побудують IT-парк Manufactura.

Комплекс (як називають його самі автори проекту) Live & Work повинен стати інноваційної середовищем для розвитку сфери IT.

Досвід реновації занедбаних промислових зон, фабрик і територій, які давно вже не використовують за призначенням, але які мають часто зручне розташування і гарну інфраструктуру, вже давно використовують у зарубіжних країнах. Є подібні проекти і в Україні – на місці промзон, багато з яких розташовані в наближених або навіть центральних районах міста, облаштовують сучасні простору, в тому числі і інноваційні парки.

За думкою ідеологів проекту, покинуту ділянку практично в самому центрі міста необхідно перетворити в технологічний центр з офісами, місцями відпочинку, зонами для проведення бізнес-зустрічей і навіть готелем.

Будівництво IT-парку має на увазі реконструкцію будівлі колишньої борошномельні і зведення ще трьох 6-7-поверхових корпусів. Ще в одній будівлі розмістять торгову зону і коворкінг, а також конференц-зал і ресторан на даху.

Через рік на цьому місці повинен з’явитися IT-парк – комплекс, загальною площею 40 тис. Кв. м.

Сьогодні в зруйнованій будівлі млина ведуться роботи по відновленню аварійної покрівлі, а також будується друга будівля, де на нижніх поверхах буде розташований кампус, а на верхніх – офіси. Здати другу будівлю в експлуатацію планують у ІІ кварталі 2019 року.

Крім того, облагородять і територію навколо – облаштують прилеглу ділянку набережної, побудують понтон і зроблять літній майданчик.

Повністю завершити проект обіцяють до кінця 2019 року.

Довідково. Будівлю на набережній було побудовано в середині XIX століття. Колись це була борошномельна фабрика. В кінці 1960-х підприємство назвали Харківським комбінатом хлібопродуктів №1. У зв’язку з відсутністю фінансів, комбінат закрився, а сама будівля почало занепадати.

 

За матеріалами: СтройОбзор

leave a reply