Молодіжний парк у Харкові відкрився після реконструкції

Відкрився Молодіжний парк на вулиці Пушкінській. Роботи з реконструкції велися близько двох років.

Перед проєктантами стояло складне завдання – збалансувати простір, де знаходиться і пам’ятник жертвам Чорнобильської катастрофи, де колись було кладовище і де працює храм. Крім того, парк межує зі спорткомплексом Харківського політехнічного інституту, в ньому займаються студенти та гуляють батьки з дітьми.

Тому в ході реконструкції територію площею близько 1,5 тис. кв. м розбили на зони, де, не заважаючи один одному, зможуть проводити час люди різного віку з різними уподобаннями.

Торік у Молодіжному парку відкрили урбан-парк, цього року – створили велику дитячу ігрову зону, доповнили спортзону, встановили амфітеатр біля спорткомплексу ХПІ, де тепер можна проводити різні локальні заходи і зможуть відпочивати літні люди. Також, в Молодіжному парку побудували найбільший у Харкові майданчик для вигулу собак, де можна проводити чемпіонати України і міжнародні змагання. Крім того, при розробці проєкту врахували стежки, якими ходять люди, і облаштували на їх місці нові пішохідні доріжки.

Наразі у Харкові парки реконструюють у Холодногірському і Новобаварському районах, на Салтівці перебудують парк Перемоги, в Індустріальному районі – парк «Зелений гай». Також планується реконструювати сквери біля БК «Металіст» та БК ХЕМЗ.

Нагадаємо.