Стартував Фестиваль Kharkiv MeetDocs

24 жовтня у Харкові відкрився найбільший кінофестиваль Східної України – Eastern Ukrainian Film Festival.

 

У програмі другого фестивалю: 21 повнометражний фільм, серед яких учасники Берлінського кінофестивалю, володарі нагород Каннського кінофестивалю, претенденти на майбутню премію «Оскар», картини з України, Німеччини, Ізраїлю, США, Польщі, Великої Британії.

В цілому глядачам презентують одну українську прем’єру, сім українських національних прем’єр і чотири харківські прем’єри, фільми ретроспективи і спеціальні покази. Також в рамках Kharkiv MeetDocs відбудуться два конкурси: пітчинг кінопроектів і фестиваль короткометражного українського незалежного кіно «Бардак».

Серед зарубіжних фільмів – телероботи на гострі теми для світу і України: війна, екологія, права людини. Один з таких фільмів «Тому що я такий» (Німеччина) зачіпає проблеми існування ЛГБТ-людей.

Новим форматом фестивалю стане короткий метр – в трьох модулях від фестивалю «Бардак» можна буде побачити 36 робіт, знятих початківцями авторами з різних міст України.

Церемонія закриття і нагородження – 28 жовтня.

Фестиваль триватиме до кінця тижня на кількох майданчиках, зокрема: Fabrika.Space, Планета Кіно, ХДАК і Харківський економічний університет імені Семена Кузнеця.

leave a reply