У Харкові зафіксували найбільший в Україні мурал

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, 22 грудня зафіксувала черговий рекорд – найбільший за площею мурал-триптих.

Харківські художники намалювали на трьох стінах 16-поверхового будинку по пр. Людвіга Свободи, 58, панно, на якому зображені п’ять маленьких китів і один великий (косатка).

Фіксацією рекорду займалися професійні геодезисти. Загальна площа стріт-арту, за їхніми підрахунками, склала 1375,74 кв. м.

«Як тільки десь з’являється масштабний мурал, то харків’яни обов’язково намалюють більший. Раніше найбільший мурал ми зафіксували в Києві, але цей триптих, звичайно ж, побив попередній рекорд. Історія харківських муралів заслуговує на окрему сторінку в Книзі рекордів», – зазначила Лана Вєтрова.

За словами одного з авторів триптиха, харківської художниці Анастасії Худякової, стріт-арт малювали три тижні, а сама ідея виникла рік тому. Розпис художники виконували на висоті 48 м.

«Кит – це символ природної сили. Можна провести аналогію з тим, що наше місто теж велике і потужне, місто-мільйонник, тому захотілося створити масштабну і яскраву роботу, яка підніме настрій і буде цікава жителям і гостям міста», – зазначила Анастасія Худякова.

За її словами, Олексіївка була обрана для створення арт-об’єкта невипадково: у цьому районі ще не реалізовувалися подібні проєкти, і є необхідний для цього простір.

Нагадаємо.