У Харкові стартує ХІІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко»

ХІІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» розпочинається з відкриття виставки кращих робіт та нагородження переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу графічного дизайну «Дитятко.Art».

У Програмі цьогорічного медіафестивалю online – майстер-класи з авторитетними у світі кіно та телебачення фахівцями, які ділитимуться з учасниками своїми знаннями, секретами і рецептами.

Серед відомих кінематографістів – гостей фестивалю:

  • двічі оскароносний український інженер у галузі кінотехніки Анатолій Кокуш;
  • успішний вітчизняний кінематографіст, переможець багатьох фестивалів Антоніо Лукіч;
  • яскрава режисерка-постановниця відеопрограм і телевізійних шоу Тоня Ноябрьова.

В рамках ХІІ Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» відбудеться презентація книги Володимира Миславського «Кінознавчі розвідки в Україні» та безкоштовні конкурсні покази фільмів у кінотеатрах міста.

До складу професійного журі дванадцятого фестивалю «Дитятко» входять фахівці кіно й телебачення з різних куточків світу.

Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» проводиться за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова з 2009 року з метою розвитку дитячого кіно та телебачення, підвищення професійного рівня телебачення, орієнтованого на дитячу цільову аудиторію, та підтримка дитячих творчих студій. Більшість заходів цьогорічного фестивалю відбуватиметься в режимі online.

«Я сподіваюся, що фестиваль мине із користю, ставши сходинкою для особистісного і професійного зростання кожного учасника. Команда «Дитятка» у постійному пошуку ідей та майданчиків для он-лайн свята. Адже й у такому форматі, переконаний, це можливо», – зазначає президент фестивалю, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Нагадаємо.