Оргкомітет медіа фестивалю «Дитятко» чекає нові роботи

Фестиваль «Дитятко» започаткований у 2009 році за ініціативою голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

Виконавчий директор Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко», керівник прес-служби Харківської обласної ради Володимир Дягілев у спецпроекті Громадського радіо і Харківської облради «Де це?», розповів про те, як платформа фестивалю стає ще й стартом для нових проектів у місцевому самоврядуванні, там, де дорослі не завжди встигають.

Окрема увага під час ефіру була приділена спеціальній номінації фестивалю «Місцеве самоврядування – це ми!», що підтримується впродовж восьми років Радою Європи.

«Сам фестиваль – це свято, яке триває чотири дні. Він безкоштовний, оргкомітет забезпечує проживання та харчування протягом всіх чотирьох днів. На фестиваль з’їжджаються як діти, які роблять відео, так і професіонали, які створюють кінофільми для дітей з усього світу.

Наприклад, у цьому році свої роботи надіслали майже 1,5 тисячі авторів з 98 країн. Фестиваль має багато номінацій у двох блоках: діти для дітей і роботи для дітей», – зазначив Володимир Дягілев.

Одна з номінацій – це роботи про місцеве самоврядування, діти знімають відео про демократію, децентралізацію, про свою громаду та зміни у ній.

«Ми хочемо таким чином активізувати молодь. Адже це найбільш рухлива сила, найбільш активна, і якщо діти будуть задіяні у житті громад, то громаді буде значно простіше розвиватися, втілювати якісь сучасні проекти і змінюватися на краще. Тому ми звертаємо до дітей: покажіть, як ви живете в громаді, як ви співпрацюєте, що ви робите на рівні з дорослими», – підкреслив Володимир Дягілев.

Нагадаємо.