2021 ініціативу громад реалізовано на Харківщині завдяки обласному конкурсу мініпроєктів

Загалом мініпроєктів було реалізовано на суму 380 мільйонів гривень.

Наразі в успішному конкурсі міні-проєктів «Разом у майбутнє» відбувається переформатування.

Про це розповіла в програмі «Де це?» на Громадському радіо Олена Кулик, начальниця управління з питань місцевого самоврядування розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради.

«Конкурс «Разом у майбутнє» існує вже 9 років  поспіль. За цей час реалізовано вже 2021 проєкт на території Харківської області на суму у майже 380 мільйонів».

Протягом дев’яти років конкурс завжди мав якісь зміни, адаптовані до потреби людей. І зараз є всі підстави знову проводити зміни, для того, аби конкурс і у подальшому був успішним.

«Тому голова Харківської обласної ради Сергій Чернов виступив з ініціативою і дорученням запропонувати нове положення про зміни: ми виходимо зі своїм конкурсом «Разом у майбутнє» на вищий рівень – на рівень не міні-проєктів, а повноцінних проєктів місцевого і регіонального розвитку. Якщо наш конкурс відповідав умові розбудови дрібних інфраструктурних проєктів, міні-проєктів для територіальних громад базового рівня, то зараз це вже спроможні громади, в них свої кошти та свої проєкти. А ми маємо стратегію розвитку Харківської області, тому сподіваємося, що в нас відтепер будуть проєкти, які впливатимуть на імідж регіону, на розбудову конкурентоспроможності, створення робочих місць тощо».

Нагадаємо.