Працівники радіо, телебачення та зв’язку відзначають професійне свято

День працівників радіо, телебачення та зв’язку встановлений Указом Президента України й щорічно відзначається 16 листопада.

Саме в цей день в 1924 році в Харкові в ефірі прозвучала перша радіопередача.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав працівників радіо, телебачення та зв’язку з професійним святом.

«Вітаю працівників радіо, телебачення та зв’язку з професійним святом!

Історія Харківщини нерозривно пов’язана зі становленням вітчизняного радіо та телебачення. Саме у нашому місті в 1924 році пролунав перший на території України радіосигнал, перший аматорський телецентр збудували теж у Харкові у 1949 році, а перше недержавне українське телебачення вийшло в ефір у 1990-му. Завдяки харківській школі телебачення та радіо сформувались як професіонали відомі в усій країні журналісти та ведучі. 

Світ сучасної людини неможливо уявити без радіо, телебачення та засобів зв’язку. Щодня ми відчуваємо пульс бурхливого життя планети через інформаційні потоки, функціонування яких забезпечують творчі та технічні працівники радіо- та телеканалів, цифрових мереж. 

Щиро бажаю невичерпного натхнення, нових можливостей для росту й задоволення результатами своєї праці усім, чиє життя пов’язано з роботою зв’язку, телебачення та радіо. Миру, злагоди та здоров’я вашим родинам. Усього найкращого у день професійного свята!»

Довідково. За даними статистики, у 2019 році доступ до послуг Інтернету вдома мали 65,0% домогосподарств області. На 1 січня 2020 року кількість абонентів, які користувалися послугою доступу до Інтернету в області, становила 178,7 тис. осіб; абонентів багатоканального платного телебачення – 24,9 тис. осіб.

Нагадаємо.