У Харкові розпочалась «Французька весна»

Концертом «Promo concert KharkivMusicFest-2021» відкрився 17-ий фестиваль «Французька весна».

Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен зазначив, що тема фестивалю цього року – «Просто неба».

«Через пандемію ми здебільшого запланували заходи, які можна провести на свіжому повітрі. Відкриття фестивалю в Харкові – це екстраординарна подія. Нам пощастило приймати в Харкові всесвітньо відомого віолончеліста Капюсона. Він буде грати з оркестром New Era Orcestra. Це дуже яскравий приклад симбіозу і співробітництва всесвітньо відомого музиканта і українського оркестру», – сказав Етьєн де Понсен.

Програма фестивалю «Французька весна» розрахована на місяць і включає 50 заходів у режимі офлайн та онлайн. На глядачів чекають допрем’єрні покази французьких фільмів, нічний марафон короткометражного кіно «Довга ніч короткого метра», Французький гастрономічний фестиваль, цикл вистав французького театру, зокрема показ п’єси «Калігула» Альбера Камю на сцені Харківського академічного театру імені Шевченка, концерти музичних колективів, художні виставки, а також виставка світлин про архітектурну спадщину часів СРСР відомого майстра фото Фредеріка Шобена, французька вистава просто неба «Жокеї світла» у парку імені Горького тощо.

Довідково. «Французька весна» – це щорічний культурний фестиваль, який охоплює майже 10 міст України та проводиться з 2004 року. Організатори: Французький інститут в Україні, Посольство Франції в Україні та Альянс Франсез. Захід проходить у Києві, Харкові, Дніпрі, Львові та Одесі.

Нагадаємо.