Квота українських пісень в ефірах радіокомпаній збільшилась

В Україні з 8 листопада починається фінальний етап запровадження квот на україномовні пісні і програми на радіо. Про це йдеться у перехідних положеннях відповідного законопроекту – № 1421-VIII.

 

Відсьогодні квота українських пісень в радіоефірі збільшується до 35%.

«Сьогодні починає діяти третій етап введення українських квот на радіо – щонайменше – 35% пісень, зокрема і в прайм-тайм, українською мовою», – написав віце-прем’єр України В’ячеслав Кириленко у Twitter.

Він також підкреслив, що за два роки дії відповідного закону жодна радіостанція не закрилася, «нових чудових пісень українською мовою в усіх жанрах дедалі більше».

Квота має зберігатися протягом доби та у часових проміжках 7:00 – 14:00 і 15:00 – 22:00.

Також відсьогодні частка передач державною мовою має становити щонайменше 60%. Йдеться про новини, аналітику та розважальні передачі.

 

Нагадаємо. В червні 2016 року Верховна Рада зобов’язала радіостанції виділяти частину ефірного часу для пісень українською мовою.

Відповідно до закону, телерадіоорганізації під час здійснення радіомовлення мають забезпечувати частку пісень державною мовою щонайменше 35% від загального обсягу пісень протягом доби.

leave a reply