Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» запрошує до участі

Якщо ти творчий, небайдужий до питань розвитку свого краю і маєш навики до фільмування, то потрапити до штаб-квартири Ради Європи нескладно.

Вже вісім років поспіль дитячі студії з усієї України надсилають відео в номінацію фестивалю «Місцеве самоврядування – це ми!».

Автори найкращих робіт за підтримки Ради Європи потрапляють до Страсбурга, де знайомляться з її інституціями, такими як Комітет Міністрів, Парламентська асамблея, Конгрес місцевих і регіональних влад, Європейський суд з прав людини, Європейський молодіжний центр.

Президент медіафестивалю «Дитятко», голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, за ініціативи якого і була започаткована спеціальна номінація, вважає, що увага до питань розбудови місцевого самоврядування з шкільної лави допоможе виховати людей, які готові брати на себе відповідальність, та бути зодчими свого майбутнього.

«Насправді номінація «Місцеве самоврядування – це ми!» дозволяє виконувати розгалужене, навіть комплексне завдання. Дитячі студії, готуючи відео про врядування своїх громад, насамперед, дізнаються, що ж це таке. Тобто, навчаються. Здобуваючи перемогу і мандруючи до Страсбурга, вони сповнюються впевненості у власних силах та прагнуть нових звершень.

Найбільш красномовний, на мій погляд, ось цей приклад. Повернувшись із подорожі до Страсбурга, одна зі студій Харківщини знову зняла відео для конкурсу. І вдруге перемогла. Інакше у цьому випадку й бути не могло. Діти самостійно організувалися, висадили квіти у парку, привели до ладу територію, пофарбували лавочки, зробили осердя свого населеного пункту саме таким, як їм хотілося. Це, як на мене, і є справжнє врядування. Радію, що поштовхом став саме фестиваль «Дитятко» та участь у Всесвітньому форумі за демократію», – зазначив Сергій Чернов.

В еру стрімкого розвитку технологій нескладно зняти і змонтувати навіть у смартфоні відео про життя громад, шкільне чи студентське самоврядування, рецепти розвитку територій. Даємо підказку: головна родзинка особливо успішного відео – не лише розповідати про самоврядування, але й врядувати.

Свої роботи надсилайте до 31 травня 2020 року до оргкомітету медіафестивалю «Дитятко»: fest@dytiatko.org.ua

Про правила участі та всі номінації конкурсу можна дізнатись на сайті фестивалю «Дитятко».

Нагадаємо.