Переможці медіафестивалю «Дитятко» набувають досвіду у Франції

Три українські студії, переможці в номінації «Місцеве самоврядування – це ми» перебувають у Франції, та знайомляться з роботою інституцій Ради Європи.

Юні телевізійники дізналися, чому, приміром, суспільний мовник розвивається не так швидко, як на те очікують українські громадяни? Або, які справи порушують українці в Європейському суді з прав людини? Чи, які перспективи для децентралізації влади сьогодні в Україні?..

На думку керівника Департаменту демократичного врядування Генерального директорату з питань демократії Даніель Попеску, результати децентралізації в Україні значно вищі середніх. Крім того, він дав декілька порад молодим людям. Насамперед, Даніель Попеску вважає, що кожне покоління має повернути наступникам планету не в гіршому стані, ніж отримало її.

Також, українські школярі відвідали Європейський молодіжний центр Ради Європи.

Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» проходить під патронатом голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

«Маємо пряме свідчення того, що якісний продукт для дітей і про дітей, концентровано зосереджуючись на нашому фестивалі, успішно шириться планетою», – переконаний президент фестивалю «Дитятко», голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Нагадаємо.