Чергове підвищення тарифів

газовые тарифы

У Харкові підвищать тарифи на опалення і гарячу воду.

Про це 22 жовтня повідомили на відкритих обговореннях з питання зміни тарифів на опалення і гарячу воду, що відбулися в КП «Харківські теплові мережі».

Заступник генерального директора КП «Харківські теплові мережі» з економіки Марина Магомедова розповіла журналістам, що тарифи встановлюються відповідно до постанови №528 НКРЕКУ.

Планується, що опалення для населення коштуватиме 1 307 грн. (Для порівняння, зараз 1238,88 грн. – за 1 Гкал), якщо будинок або квартира обладнана приладом обліку.  Якщо прилад обліку не встановлений – 33, 44 грн. за кв. м (нині – 31,69 грн.). Гаряча вода для мешканців квартир, обладнаних рушникосушками, подорожчає до 80,71 грн. за кубометр (зараз – 73,29 грн.), а для інших – до 74,85 гривень (67,74 грн.).

Підвищення тарифів керівництво КП «Харківські теплові мережі» пояснюють збільшенням вартості вироблення і транспортування теплової енергії, витрат на зарплату, подорожчанням холодної води, яку підігрівають для гарячого водопостачання.

За словами генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Сергія Андрєєва, нові тарифи вступлять в силу після опублікування в газеті «Урядовий кур’єр».

 

Нагадаємо, що 1 жовтня збільшилися тарифи на холодну воду і водовідведення.

leave a reply