Унікальний концерт у Будинку Алчевських

У четвер, 25 жовтня, в Харківському Будинку Алчевських відбудеться концерт «Подорож в чарівний світ романтизму – музика для духових інструментів».

Музиканти Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» виконають твори, написані спеціально для духових інструментів. Особливістю концертної програми стане виконання творів для чотирьох тромбонів.

Треба зазначити, що квартети з тромбонів дуже популярні в усьому світі, проте у Харкові такий квартет можна почути дуже рідко. Грати в квартеті складно, адже це не лише серйозний професійний навик, але і суттєві фізичні зусилля.

Творами П’єра Дюбуа і Георга Телемана, в яких одночасно гратимуть відразу чотири тромбона, відкриється і закриється концерт «Подорож в чарівний світ романтизму – музика для духових інструментів». Також в концертній програмі прозвучать твори Івана Оленчика, Рейнгольда Глієра, Карла Райнек, Франсіса Пуленка, Франца Доплера для кларнета, флейти, валторни, фагота і гобоя. Головними дійовими особами концерту стануть музиканти групи духових інструментів МАСО “Слобожанський”.

Наступний виступ МАСО у Будинку Алчевських 2 листопада. Це буде концерт «Торжество Класики», на якому оркестр під керівництвом диригента з Норвегії Романа Рєзніка зіграє твори Моцарта Россіні і Чайковського.

leave a reply