Авіатори, космонавти, ракетники відзначили професійне свято

12 квітня в 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів.

Гагарін зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики».

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав всіх працівників ракетно-космічної галузі України з Всесвітнім днем авіації і космонавтики.

«Без сумніву, для нашого краю це видатний день, адже у Харкові було виготовлено систему управління для ракети, яка вивела на орбіту планети Земля перший в історії супутник. Саме ця подія сповістила людство про прорив у космічний простір.

У нашому місті навчались та починали свій трудовий шлях фахівці, які реалізовували космічні проекти у всьому світі, та завдяки яким Україна залишається космічною державою.

Переконаний, що на рівні влади має приділятися належна увага розвитку потужного потенціалу підприємств ракетно-космічної та авіаційної галузі, новітніх технологій та збереженню професійного кадрового складу.

Від щирого серця дякую за напружену, творчу працю дослідникам, конструкторам, усім фахівцям галузі – людям, які безмежно віддані справі. Бажаю міцного здоров’я, миру і злагоди. Хай ваші широкомасштабні плани реалізуються на благо Слобожанщини та України».

Нагадаємо.