Українські художники створили арт-ракети

Петриківський розпис, стріт-арт і фантастичні звірі: півтисячі українських художників створили арт-ракети в рамках проєкту «Noosphere Art Rocket Park».

12 квітня завершився перший етап всеукраїнської мистецької ініціативи. В рамках проєкту художники з усіх регіонів України створили 436 ескізів для арт-скульптур у формі ракет. 20 найкращих дизайнів постануть у вигляді скульптур висотою 1,5 метра.

Загальна кількість переможців склала 20 осіб.

Серед переможців – художники з Києва, Вінниці, Дніпра, Запоріжжя, Харкова, Сєвєродонецька та інших міст. Є представники стріт-арту, ілюстратори, дизайнери, професійні живописці і навіть початківці-аматори.

Одну з ракет петриківським розписом декоруватимуть діти, які відвідують гурток Станції юного техніка у м. Дніпро. Серед робіт-фіналістів зустрічаються й нетрадиційні техніки: наприклад, поєднання живопису й об’ємної аплікації, а також авторська техніка «Каракулеграфія».

Тематику робіт можна умовно поділити на дві великі групи: національні українські символи й образи та космічні і наукові досягнення людства.

Noosphere Art Rocket Park – проєкт, що наслідує традиції відомих міжнародних мистецьких акцій. З одного боку за допомогою простих і зрозумілих дітям форм відбувається популяризація теми космосу, з іншого – перетворення парку на спільний творчий простір. І що надважливо: до процесу трансформації може приєднатися кожен бажаючий.

Нагадаємо.