Збільшений збір податку на нерухомість

Надходження податку на нерухоме майно в Харківській області за 10 місяців 2018 року збільшилось на 32,4% в порівнянні з аналогічним періодом і на 66,0 млн грн.

За даними в Фіскальної служби у Харківській області, юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 213,2 млн грн, що на 40,9 млн грн більше. Фізичні особи сплатили в 1,8 рази більше, ніж за відповідний період минулого року, що склало 56,7 млн ​​грн.

За інформацією податківців, власники майна – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку і подають декларацію в фіскальні органи за місцезнаходженням об’єкта. Платникам – фізичним особам фіскальні органи нараховують суму податку на нерухомість за інформацією з наявних баз даних.

Якщо хтось із платників отримав податкове повідомлення-рішення, яке містить некоректну інформацію щодо об’єкта оподаткування, то варто провести звірку. Для цього треба звернутися до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації про проведення звірки суми податку, об’єкти оподаткування та ставки податку.

Після звірки контролюючі органи зроблять нарахування відповідно до оригіналами документів, які надасть платник податків. Фізична особа-платник податку протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення повинна сплатити належну суму до відповідного місцевого бюджету.

leave a reply