До обласного бюджету на 2019 рік запропоновані зміни

Постійна комісія з питань бюджету підтримала винесення на пленарне засідання сесії обласної ради перелік змін до головного фінансового документу Харківщини.

Так, до обласного бюджету прийматиметься низка трансфертів з державного та інших бюджетів. Зокрема, субвенція з державного місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав у розмірі 25 млн 996 тис грн.

Перерозподілятимуться кошти субвенції з держбюджету на «Нову українську школу», відшкодування вартості лікарських засобів.

Майже 48 млн грн буде перенаправлено на поточний і капітальний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Прийняття державної субвенції в сумі 12,3 млн грн на створення апаратно-програмного комплексу оперативно-диспетчерських служб екстреної медичної допомоги.

На співфінансування інвестиційних проектів з окремих місцевих бюджетів до обласного буде прийнято субвенцію в обсязі 4,5 млн грн.

Блок змін в обласному бюджеті, що стосується виділення додаткових коштів, передбачає низку змін, згідно з якими збільшуються асигнування на утримання і розвиток матеріально-технічної бази бюджетних установ, фінансування окремих програм та заходів у розмірі  9,1 млн грн.

 Зокрема, кошти будуть спрямовані:

  • на охорону здоров’я області – 4,2 млн грн;
  • на забезпечення соціального захисту населення – 4,2 млн грн;
  • для підтримки молоді та спорту – майже 690 тис грн.

Нагадаємо, що голова Харківської обласної ради Сергій Чернов підписав розпорядження про скликання XХІ сесії обласної ради 15 серпня.

Нагадаємо.