За результатами аудиту виявлені численні порушення посадовими особами

За даними прес-служби Північно-східного офісу Держаудитслужби в Харківській області, аудитори з початку 2019 року відшкодували втрат на 5,8 млн грн.

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуті 34 особи, до дисциплінарної – 19 осіб, із посад звільнена одна посадова особа.

До об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 10 випадках застосовані фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень.

З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед органами прокуратури ініційовано пред’явлення цивільного позову до суду на 319,7 тис. грн.

До правоохоронних органів передано вісім матеріалів ревізій, за результатами розгляду яких розпочато чотири досудових розслідування.

Окрім того, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано дві інформації про виявлені операції на загальну суму 16,1 млн грн.

Нагадаємо.