В Центрі реінтеграції бездомних осіб допомогу отримали 1,6 тисяч осіб

Зокрема, з початку року 67 постояльцям центру допомогли відновити документи, ще 55-ти – зареєструвати місце проживання, близько 400 осіб були спрямовані на лікування до медустанов.

За словами директора департаменту праці та соціальної політики міськради Лариси Болгової, станом на 15 листопада, в установі перебувало 72 людини, в тому числі 33 постояльця без документів.

З початку 2019 року в Харкові проведено 36 рейдів соціального патрулювання, під час яких на вулицях міста був виявлений 151 бездомний.

Нагадаємо, в Центрі реінтеграції для бездомних осіб людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, надається низка послуг медичного, соціального і юридичного характеру, включаючи відновлення документів і допомогу в працевлаштуванні. У разі необхідності з постояльцями центру працює психолог.

На двох поверхах центру розташовані кімнати для ночівлі для чоловіків, для жінок і для людей з обмеженими можливостями. Одночасно можуть отримувати соціальні послуги до 165 осіб. Також з центром співпрацює низка благодійних і громадських організацій, допомагаючи в забезпеченні постояльців одягом і харчуванням.

Нагадаємо.