В Харкові самоорганізувалась мережа «Попутник»

Через регулярні подорожчання проїзду у міських маршрутках городяни дійшли висновку, що вже зручніше діставатися на роботу на таксі. Аби подорож була дешевшою – потрібні попутники.

25 жовтня в соцмережах виникла група «Попутник Харків», де автомобілісти стикуються з городянами і домовляються про перевезення.

«Шановні харків’яни! У зв’язку з підвищенням вартості проїзду є пропозиція скооперуватися водіям на особистих автомобілях і пасажирам для спільних поїздок по місту.

Водії отримають компенсацію витрат на паливо, а пасажири – гідну заміну громадського транспорту. Водії і пасажири, пишіть свій маршрут  – час виїзду – бажану ціну», – закликали вчора творці групи.

За одну ніч кількість учасників групи рекордно збільшилась. У стрічці з’явилися оголошення пасажирів і водіїв, які не проти взяти попутника.

 

Нагадаємо, що раніше на сайті Харківської міськради з’явилася петиція від громадян – повністю ліквідувати маршрутні таксі. На заміну звичним маршруткам люди пропонують ввести міські автобуси і нові тролейбусні маршрути, в яких можна буде зручно сплачувати за проїзд (E-ticket, Visa, Master Card, QR-code).

Якщо за три місяці петиція набере 5 000 голосів, в мерії зобов’язуються її розглянути.

leave a reply