У Києві затвердили підвищення тарифу на воду

9 квітня розрахунки КП «Харківводоканал» офіційно затвердили на засіданні Національної комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Рішення про підвищення цін на використання холодної води та водовідведення вступить у силу з моменту його оприлюднення на «Урядовому порталі».

Вартість послуг буде повідомлена після оприлюднення відповідного розпорядження НКРЕУ.

Нагадаємо, що серед причин подорожчання була назвала зміна вартості електроенергії, витрати на оплату податків і зборів, зростання заробітної плати та необхідність відшкодування взятих кредитів. А також, кредит КП «Харківводоканал» за проектом, який фінансується міжнародними фінансовими організаціями.

Довідково. Нові тарифи в Харкові затверджували на громадських слуханнях, які пройшли 2 квітня.

Для населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, пропонувалося затвердити тариф на холодну воду в розмірі 10,95 грн / куб. м (без ПДВ), а послугу центрального водовідведення – 5,58 грн / куб. м (без ПДВ).

Для жителів приватного сектора, бюджетних організацій і т.д. тариф на холодну воду пропонувалося затвердити в розмірі 10,21 грн / куб. м (без ПДВ), з централізованого водовідведення – 5,22 грн / куб. м (без ПДВ).

Нагадаємо.