На 22% може зрости «тепловий» тариф

В «Тепломережах» пройшли засідання громадських слухань щодо перегляду тарифу на послуги підприємства-монополіста. Пропонується підняття тарифу на 22% за воду – з травня і за тепло – з жовтня.

В «ХТМ» наполягають на збільшенні тарифу для населення в середньому на 22% вже з 1 травня.

Представник «Тепломереж» Марина Магомедова:

«Втрати склали 45 мільйонів гривень у зв’язку з різними термінами введення вартості газу. Ці збитки підприємства не компенсували при коригуванні тарифів з 1 січня. Тобто з 1 травня ми повинні включити цю суму в тариф для населення».

«Наші тарифи значно менше, ніж в інших містах»!

На початку другого слухання Сергій Андрєєв розповів про те, скільки харків’яни щомісяця платять за тепло і гарячу воду.

«Збільшення тарифів відбувається з кількох причин. Хочу відразу підкреслити: ці причини не залежать від підприємства. Перше – це діюча постанова від минулого року, за яким йде поетапне підвищення тарифів на газ. Газ становить 90% в тарифі. Якщо тарифи не скорегувати, то підприємство не зможе оплачувати газ. Друга складова – це ті втрати, які підприємство понесло в зв’язку з несвоєчасним введенням тарифів на газ і на тепло».

За його словами, газ подорожчав з 1 листопада 2018 року, а тарифи в Харкові зросли з 1 січня – в результаті «Тепломережі»не змогли повністю розрахуватися за листопад і грудень з «Нафтогазом України». Крім того на підприємстві існує серйозна проблема з кадрами.

«Середня зарплата 7800 гривень – це добре для двірника, але не для інженера-наладчика. В тариф закладається підвищення зарплат співробітникам на 20%. Ще збільшилася плата за землю, плюс екологічний податок».

За результатами обговорень КП «Харківські тепломережі» прийняло рішення передавати розрахунки в НКРЕ на твердження у Київ.

За новими тарифами замість 943,21 гривні за гігокалорію харків’яни повинні будуть заплатити 1151,51 гривню.

Нагадаємо.