У Харкові запрацює безлімітна парковка

Альтернативні способи оплати муніципальної парковки вводять в Харкові. Нові сервіси поки діятимуть на денних паркувальних майданчиках.

Як розповів директор КП «Харківпарксервіс» Дмитро Мандриков, планується, що з 1 травня харків’яни зможуть оплачувати послугу через додаток «Приват24», а також купивши через сайт підприємства або в тютюнових кіосках паркувальні талони.

Вартість послуги – 640 грн: 40 грн коштує карта, 600 грн – користування денними парковками необмежену кількість часу протягом 30 днів. Розрахунок проводився з урахуванням загальної кількості машиномісць, затверджених тарифів і коефіцієнтів наповнюваності парковок.

Після придбання талон потрібно буде активувати через сайт КП або зателефонувавши за номером телефону, вказаним на його зворотному боці. Співробітник «Харківпарксервіс» зареєструє талон за держномером автомобіля і номером картки. Поповнювати талони також можна буде через сайт підприємства (вартість на місяць – 600 грн).

У КП «Харківпарксервіс» повідомили, що талон буде продаватися в пластиковій кишені, щоб його можна було прикріпити до бічного скла. Це потрібно для контролю: паркувальники і інспектори по паркування зможуть перевірити активацію талона, термін використання і оплату послуг за допомогою смартфона. У разі підробки документа передбачена кримінальна відповідальність.

Для людей з обмеженими можливостями парковка залишається безкоштовною.

Нагадаємо.