У Харкові введено безготівкову оплату паркування

Плата за паркування з 2 квітня приймається онлайн. Здійсняти оплату потрібно протягом 10 хвилин, інакше буде виписаний штраф.

Директор КП «Харківпарксервіс» Дмитро Мандриков повідомив, що відтепер городяни не побачать паркувальників у зеленій формі. Оплатити паркування можна кількома зручними способами: через новий мобільний додаток «Е-паркування» та за допомогою смс-паркінгу – для водіїв, у яких немає смартфона. Також можна придбати паркувальний талон.

Як повідомив Дмитро Мандриков, вартість паркування з 2012 року становить 5 грн/год. Харків’яни, які постійно користуються муніципальними парковками, можуть придбати 30-денний абонемент (карти продаються у тютюнових кіосках, розташованих біля парковок). Вартість місячного паркування – 600 грн. Карта купується одноразово, але кожні 30 днів її потрібно продовжувати (інформація і контакти вказані на карті). Водіїв просять розміщувати абонементи на лобовому склі.

У неробочий час парковок послугу можна не оплачувати. Люди з обмеженими можливостями мають право паркуватися безкоштовно.

Нагадаємо.