Інспекція з паркування підвела підсумки роботи за три місяці

Загалом за цей період було виписано 1008 постанов про накладення стягнень у справах з адміністративних порушень у сфері зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів.

Робота Інспекції стартувала 12 лютого, до її складу увійшли шість чоловік, проте штат розрахований на 42 співробітника. Ревізори фіксують порушення за допомогою фото та відео, після чого залучають водіїв до адміністративної відповідальності за неправильну стоянку. Штрафи в розмірі 255-510 грн надходять до міського бюджету.

Наразі інспектори працюють переважно в центрі, де найбільший автомобільний трафік, але в майбутньому планують охопити все місто. На стоянках з’явилися безлімітні абонементи.

Інспектори нагадують, що з 1 травня можна купити право паркуватися необмежену кількість годин на міських стоянках. Вартість послуги – 600 грн на 30 днів. Ще 40 грн обійдеться сама карта. Активувати талон можна на сайті parking.kharkiv.ua за допомогою sms або через месенджери, вказавши номер талона, прихований під захисним шаром, і номер транспортного засобу. Талон слід розміщувати в кутку лобового скла.

Нагадаємо.