Перші результати роботи Інспекції паркування

425 постанов про порушення правил парковки і стоянки винесли співробітники Інспекції з паркування за місяць роботи в Харкові.

Відповідну інформацію озвучив завідувач сектором загальноправової роботи Департаменту територіального контролю Олексій Бруслик. За його словами, на сьогоднішній день в місті працюють шість інспекторів і облаштовано понад 50 муніципальних парковок.

Постанови про порушення правил парковки і стоянки співробітники Департаменту територіального контролю, які входять до складу інспекції, надсилають поштою за адресою реєстрації власника автомобіля, а також залишають повідомлення про штраф під лобовим склом транспортного засобу.

«Нам приємно, що ми змогли налагодити комунікацію з жителями міста, про що свідчить безліч звернень від автовласників з приводу того, як і де можна оплатити штраф. Також хочу підкреслити, що інспектори діють виключно в рамках правового поля і в межах тих повноважень, які їм були делеговані виконавчим комітетом», – зазначив Олексій Бруслик.

За його словами, штраф за порушення правил парковки коливається в розмірі від 255 до 510 грн, залежно від правопорушення.

Всі кошти за сплачені штрафи надходять до бюджету міста.

Олексій Бруслик також повідомив, що співробітники інспекції працюють над впровадженням в Харкові автоматизованої системи контролю сплати штрафів з паркування. Планується, що вона буде запущена в місті вже цього літа. Крім того, в департаменті планують значно розширити штат інспекторів – їх буде близько 40.

Отримати детальну інформацію про скоєне правопорушення, а також перевірити статус оплати штрафу автовласники можуть на сторінці Департаменту територіального контролю в підрозділі «Онлайн-послуги».

Довідково. Інспекція паркування розпочала роботу в Харкові з 12 лютого 2019. У повноваження інспекторів входить залучення до адміністративної відповідальності за неправильні паркування та стоянку, а також контроль за розміщенням і функціонуванням майданчиків для платного паркування.

Нагадаємо.