Результати моніторингу обласних мініпроєктів: Недостатні темпи реалізації на місцях

Відбулася онлайн-нарада з представниками місцевих рад та виконавцями проєктів, які стали переможцями обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє».

Йшлося про хід реалізації мініпроєктів, результати моніторингу та виконання плану проведення конкурсу.

Конкурсним комітетом цьогоріч проводиться посилений контроль за реалізацією проєктів на місцях. Зокрема, виконання термінів використання коштів субвенції з обласного бюджету на співфінансування мініпроєктів.

«Зміни до Положення про порядок проведення обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», які стосуються коштів субвенції з обласного бюджету, вимагають підвищеної уваги до дотримання термінів їх використання й особливого контролю за виконанням всіх заходів у проєктах. Відкриття проєктів та вручення сертифікатів здійснюватиметься тільки після прийняття підсумкових звітів про результати реалізації», – акцентувала увагу начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату облради Олена Кулик.

У поточному році реалізовується 264 проєкти на загальну суму 73 млн гривень, в тому числі співфінансування з обласного бюджету 36,2 млн гривень.

Завершено реалізацію 9 проєктів: Борівський район – 2, Дворічанський район – 1, Кегичівський район – 2, Первомайський район – 2, Лозівська ОТГ – 1, Петропавлівська ОТГ – 1.

Конкурс запроваджено за ініціативою голови Харківської обласної ради Сергія Чернова у 2011 році. За час існування конкурсу в регіоні реалізовано понад 1700 проєктів.

Довідково. Переможцями обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2020 році визначено 266 проєктів. На пленарному засіданні сесії обласної ради 28 травня 2020 року до місцевих бюджетів передано субвенцію на співфінансування мініпроєктів переможців у сумі 36,3 млн грн.

Нагадаємо.